Afspraak inplannen

Betaling

Betaling

Bij de betaling van jouw nieuwe ideale auto kun je kiezen uit twee mogelijkheden:

1

Zodra je de auto besteld hebt betaal je direct via iDEAL, zoals dat bij iedere webwinkel werkt. Hierbij is het ook nog mogelijk gebruik te maken van een veilige gelijk-oversteken-constructie, waarbij het bedrag pas naar onze rekening wordt gestort als je de auto live gezien en geaccepteerd hebt.


2

Je kunt er ook voor kiezen je auto te bestellen, maar te wachten met betalen tot het moment dat je auto afgeleverd wordt. Na acceptatie kan er op locatie gepind worden.

 

Derdengeldenrekening

Bij de eerste vorm van betalen heb je de keuze de betaling te laten lopen via een zogenaamde derdengeldenrekening, namelijk GoCredible. Dit houdt in dat je betaling geparkeerd wordt op een onafhankelijke rekening, zodat je als koper volledig de controle houdt over het moment waarop het bedrag aan ons wordt uitbetaald. Pas als je de auto gecontroleerd hebt bij de aflevering, geef je toestemming dat Manninck wordt uitbetaald. Vergelijk het met het kopen van een huis, waarbij de notaris de betaling ook op een derdengeldenrekening parkeert totdat de overdracht volledig is. Je blijft in controle over je geld en dit blijft ook ten alle tijden verzekerd.

Betaling na aflevering

Bij de tweede vorm van betalen doen we dit bij het afleveren. Bij aflevering controleer je de auto en als je deze accepteert kan dit bedrag worden gepind.

 

Wat is GoCredible?

Je komt met Manninck de koop van de gewenste auto overeen en voldoet het aankoopbedrag via iDEAL met SmartP. Het geld wordt niet op de bankrekening van Manninck gestort, maar gaat naar de bankrekening van de stichting van GoCredible. Manninck kan hier niet bij. Jouw geld blijft daar veilig staan, totdat je volledig tevreden bent met de afgeleverde auto en persoonlijk toestemming geeft om het geld aan ons over te maken. Dit doe je middels je handtekening op de tablet van onze bezorger, hiermee accepteer je de auto digitaal. En accepteer je de auto niet, dan kun je op diezelfde tablet de aankoop ongedaan maken. In dat geval maakt GoCredible het aankoopbedrag direct weer over op jouw bankrekening.

Accreditatie GoCredible

DNB-registratie GoCredible
GoCredible BV is door De Nederlandsche Bank (DNB) opgenomen in het register als Betaaldienstverlener, vrijgesteld van toezicht.

Stichting Derdengelden GoCredible

Stichting Derdengelden GoCredible staat geregistreerd in het Handelsregister van de KvK te Amsterdam onder nummer 63721325. De derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden GoCredible wordt aangehouden bij hun partner Rabobank. Deze rekening is uitsluitend in gebruik om betalingen mee te faciliteren.

KvK-registratie GoCredible

GoCredible is een handelsnaam van GoCredible BV. GoCredible BV staat geregistreerd in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK) te Amsterdam met nummer 63715791.

 

Wat zijn de voordelen van een derdengeldenrekening?

  • Je geeft de betaling voor jouw auto pas vrij wanneer je helemaal tevreden bent over de geleverde auto. Controleer de auto bij levering op je gemak en geef de betaling middels je handtekening pas vrij wanneer je 100% tevreden bent. Ben je toch niet tevreden, dan geef je geen akkoord en krijg je jouw geld terug.
  • Een ander voordeel van betalen via een derdengeldenrekening is dat je met een neutrale partij te maken hebt. GoCredible is een onafhankelijke derde die slechts twee opdrachten uitvoert: jouw geld vrijgeven bij akkoord of terugstorten op jouw rekening als je niet akkoord gaat.
  • Daarnaast biedt GoCredible ook zekerheid dat de betaling daadwerkelijk gelukt is. Je betaalt via iDEAL met SmartP en weet dus zeker dat het geld overgeboekt is. Dit voorkomt vervelende problemen met onverhoopte fouten zoals het invoeren van een verkeerd rekeningnummer, koopsom of betalingskenmerk. Op deze manier weet je zeker dat het geld overgemaakt is en bij de juiste partij binnenkomt.

Bescherming en veiligheid

Met GoCredible kun je dus geheel veilig en vertrouwd een auto kopen. De dienst zorgt ervoor dat zowel jij als wij er 100% zeker van kan zijn met een betrouwbare partij te maken te hebben. Je bent er zeker van dat jouw geld in veilige handen is en dat er pas uitbetaald wordt als je tevreden bent. En Manninck is ervan verzekerd dat de auto bij de juiste persoon terecht komt en dat we enkel met tevreden klanten te maken hebben. Voor iedereen dus een win-win situatie.

Zijn er kosten verbonden aan de service van GoCredible?

Het gebruik maken van de service van GoCredible kost jou helemaal niets. De kosten voor de service neemt Manninck voor haar rekening.

Stichting Derdengelden

De zekerheid van jouw geld wordt gewaarborgd doordat de derdengeldenrekening wordt beheerd door Stichting Derdengelden GoCredible. Deze stichting heeft geen nevenactiviteiten en is niet aansprakelijkheid voor de bedrijfsvoering van GoCredible zelf. Jouw gelden zijn daarmee afgeschermd. Op die manier ben je er altijd van verzekerd dat je geld op de juiste plek terecht komt of dat je jouw geld weer terugkrijgt.